logo-audiostory

AudioStory vzniklo v roce 1991 jako zcela průkopnický projekt na tehdy prázdném poli vydávání audioknih. Pro svou produkci vydavatelství zvolilo široký dramaturgický záběr, aby si přišel na své opravdu každý. Vybralo si jakousi zlatou střední cestu, kterou se snaží jít po celou dobu své existence. Věnuje se velkou měrou vydávání kvalitní klasické literatury, čtenářsky žádaným titulům, ověřeným časem.

Tato malá, rodinná firma je soustředěna kolem producentky a režisérky PhDr. Jindřišky Novákové, která se obklopila mnohými tvůrčími spolupracovníky (herci, režiséry, zvukovými mistry, autory hudby a dramaturgy), kteří měli a mají profesionální zkušenosti v oboru tvorby uměleckého slova na mikrofon. Mnozí pracovali v Českém rozhlase, stejně jako sama producentka, která v českém rozhlase pracovala více než patnáct let.

Znělka „AudioStory uvádí“ se ozývá na úvod většiny „knížek do ucha“ už desítky let. Od roku 2006 spolupracovalo AudioStory s vydavatelstvím Popron Music a nabídlo mu v exkluzívní licenci své nahrávky pro reedice na CD. V té době obě firmy společně usilovaly o důstojnější postavení audioknih na českém knižním trhu.

Od roku 2010 AudioStory spolupracuje s knižními nakladateli. Hlavním koproducentem se stalo nakladatelství Vyšehrad, spol. s.r.o., které se do té doby zabývalo výhradně knižní produkcí.

V roce 2011 vstoupila firma na elektronický trh.

V roce 2014 se stalo AudioStory jedním ze zakládajících členů Asociace vydavatelů audioknih – AVA.

Od roku 2015 Jindřiška Nováková navíc externě produkuje a režíruje audioknihy pro děti v nakladatelství Albatros Media.

V roce 2015 byla založena obchodní společnost AudioStory s.r.o.

AudioStory má svoji propagační stránku na YouTube, kde si zájemci mohou poslechnout delší ukázky z jeho široké produkce. Tato stránka má velkou sledovanost, navštívilo ji už několik milionu lidí.

Většina titulů AudioStory byla vydána v několika reedicích.

AudioStory za svou práci získalo několik prestižních ocenění, z nichž nejvýznamnější je cena Absolutní vítěz Audioknihy roku 2016 za zvukovou adaptaci četby románu Spalovač mrtvol v interpretačním podání Lukáše Hlavici, s hudbou Daniela Tůmy, v režii Jindřišky Novákové.