Ceny Bystrouška

Nejen na dlouhých cestách a místo pohádky před spaním může být pro děti audiokniha skvělým společníkem. Klasické tituly mohou pomoci se školním čtenářským deníkem a novinky malé/mladé posluchače jednoduše nadchnou!
Zorientovat se na dynamicky se rozvíjejícím trhu audioknih pomůže nové ocenění „CENY BYSTROUŠKA – nejlepší dětská audiokniha roku“.
Vybírají ji přitom ti nejpovolanější – děti. A to takoví, kteří mají zkušenost s hlasovým projevem a dramatickou tvorbou, členové dramatických souborů a kroužků.

V roce 2020 vyhlásila Asociace vydavatelů audioknih již druhý ročník. Porotou byli členové Divadlo Vydýcháno z Liberce, souboru literárně dramatického oboru na ZUŠ Liberec, patronem ceny se stal herec Matouš Ruml, držitel několika ocenění Audioknihy roku i interpret vítězné audioknihy nultého ročníku cen Bystrouška Prašina.

Vítěznou audioknihou kategorie 4 – 6 let stala Hilda a pidilidi vydavatelství OneHotBook, na druhém místě Bylinkové povídky od albatrosmedia.cz, na třetím pak České národní pohádky od GMP Group – Colibris.

V kategorii 7 – 11 let dětskou porotu zaujal nejvíc Baron Prášil (Supraphon), na druhém místě se umístil komplet Vladana a Prasopes (Radioservis) a na třetím Hrdinův atlas smrtících draků (OneHotBook).

V nejstarší kategorii 12+ Cen Bystrouška 2020 zlato získal Naslouchač (audioteka.cz), stříbro si odnáší Nový návrat Malého prince (Supraphon), bronz Klub divných dětí (OneHotBook).

Více na www.cenybystrouska.cz

Ceny Bystrouška