Členové

Vydavatelství Českého rozhlasu Radioservis, a. s. je největším producentem audiozáznamů v České republice. V jeho nabídce najdete několik stovek titulů mluveného slova různých žánrů od četby až po dramatizace a rozhlasové hry. Vydavatelství spolupracuje s nejzkušenějšími odborníky a nejlepšími interprety v oblasti mluveného slova. Nejúspěšnějším titulem vydavatelství je historický cyklus Toulky českou minulostí. Velké oblibě u posluchačů se těší i dramatizace s výtečným hereckým obsazením jako Jméno růže, Sága rodu Forsytů nebo detektivní příběhy s komisařem Maigretem. Bestsellery v četbě jsou humoristické vyprávění Betty MacDonaldové Co život dal a vzal, Haškovy Osudy dobrého vojáka Švejka nebo autobiografický příběh Motýlek. Všechny tituly získáte v e-shopu www.radioteka.cz.

www.radioteka.cz

Vydavatelství Tympanum s.r.o. vydává audioknihy všech knižních i audioknižních žánrů, od nezkráceného čtení, přes dramatizace až po rozhlasové hry; vydáváme světovou i českou beletrii, audioknihy pro děti, fantasy, detektivky aj. Na jejich vytváření spolupracujeme s předními českými herci, režiséry a hudebníky. Mezi nejúspěšnější tituly patří Čtyři dohody (čte J. Dušek), Kouzelný kalendář (hrají M. Eben, J. Somr, L. Šafránková, J. Abrhám aj.), série audioknih Dana Browna (Inferno, Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni, Pavučina lží), Hobit a Pán prstenů J. R. R. Tolkiena, nezkrácená Hra o trůny, detektivky se Sherlockem Holmesem či Herculem Poirotem nebo humoristické romány Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére.

www.tympanum.cz

Vydavatelství Supraphon a.s. (label zaregistrován v roce 1932) je historicky nejvýznamnější českou firmou specializující se na vydávání nahrávek všech hudebních žánrů a mluveného slova. Disponuje rozsáhlým archivem, jenž byl v roce 1998 vyhlášen kulturní památkou. V současnosti s úspěchem navazuje na nejlepší tradice své vlastní historie. V oblasti mluveného slova dlouhodobě spolupracuje např. s Divadlem Járy Cimrmana; Divadlem Spejbla a Hurvínka. Nová edice audioknih vzniká v interpretaci špičkových hereckých osobností.

www.supraphon.cz

Kristián Entertainment. je nejmenším vydavatelstvím ze všech členů Asociace. Naším krédem je dělat věci pořádně a přinášet co nejvíc radosti.

www.kristent.cz

AUDIOTÉKA.CZ s.r.o. je webová služba nabízející digitální audioknihy ve formátu MP3 ke stažení do chytrých mobilních telefonů a počítačů. Audiotéka vznikla v říjnu 2011 a od té doby drží prvenství v nejširší nabídce titulů mluveného slova v České republice. V rámci Audiotéky si uživatel na stránkách http://audioteka.cz buduje vlastní sbírku audioknih tzv. Poličku, kde má své audioknihy stále přístupné k opakovanému stažení. Poslech audioknih se spoustou chytrých funkcí zpříjemní mobilní aplikace Audioteka, které lze stáhnout v appstorech zdarma.

www.audioteka.cz

Vydavatelství Popron Music s.r.o. má ve svém katalogu více než sto nahrávek mluveného slova a audioknih. Systematicky se věnuje audioknihám od roku 2006. Nejúspěšnějšími tituly jsou BIBLE PRO MALÉ I VELKÉ, VEJCE A JÁ, HONZÍKOVA CESTA, PES BASKERVILLSKÝ a další. V exkluzivní distribuci má rovněž alba vydavatelství FONIA s.r.o., např. ČERNÍ BARONI.

www.popronmusic.cz

Vydavatelství OneHotBook – moderní audioknihy.  Audioknihy aktuálních českých a světových autorů s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Mezi “naše” autory patří například Kateřina Tučková, Tereza Boučková, Jaroslav Rudiš, Jiří Šulc, Jiří Hájíček… Stieg Larsson, Jo Nesbø, J. Adler-Olsen, Peter May, Henning Mankell, Lars Kepler, David Mitchell, Haruki Murakami, Gillian Flynn a další.

www.onehotbook.cz

Vydavatelství AudioStory je zaměřeno na vlastní produkci mluveného slova a audioknih. Vydalo mnoho titulů četby z literárních děl českých i světových autorů.

www.audiostory.cz

Vydavatelství Audioberg s. r. o. se od roku 2012 zabývá nahráváním audioknih, reportážních a hudebních CD.

Naším cílem je pravidelně přinášet posluchačům kvalitní literární předlohy v podobě mluveného slova za pomoci českých hereckých mistrů tohoto žánru. V našem repertoáru naleznete českou i světovou beletrii všech typů, od detektivky po sci-fi a od komedie po horor. Specifické místo v naší dramaturgii náleží audiotvorbě pro děti.

www.audioberg.cz

Vydavatelství Mladá fronta je jedním z největších vydavatelství v České republice. Své dobré jméno staví na mnohaleté zkušenosti, profesionalitě a dynamickém růstu. Tomu odpovídá i široké a pestré portfolio titulů divize Časopisy. Vydavatelství Mladá fronta vydává od roku 2007 ekonomický deník E15, od roku 2012 ekonomický týdeník Euro a od roku 2013 zpravodajský týdeník v anglickém jazyce E15 weekly. Divize Online provozuje například ženské weby (Dáma.cz, Recepty.cz, Maminka.cz, Fitweb.cz), mužské weby (Živě.cz, MobilMania.cz, AutoRevue.cz, Formenonline.cz), zpravodajský web E15.cz a cestovatelský portál Orbion.cz. V roce 2010 byla založena nová divize Medical Services, která nabízí kvalitní komplexní servis ve zdravotnictví, a to za oboustranné spolupráce s tradičními a významnými zdravotnickými tituly z portfolia vydavatelství Mladá fronta. Od roku 2011 vydavatelství Mladá fronta jako první nabízí elektronické tituly a mobilní tituly pro iPad a Kindle. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových titulů. Divize Klientské tituly nabízí komplexní výrobu klientských časopisů.

www.mf.cz

Albatros Media a.s. je mediální společnost nabízející pod značkami samostatných nakladatelství Albatros, B4U Publishing, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Egmont, Fragment, Management Press, Motto, Plus, XYZ a v koedičním projektu s ČT Edice České televize široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih. Navazujeme na společnost ALBATROS nakladatelství a.s., jejímž jsme právním nástupcem a která na českém knižním trhu od svého vzniku v roce 1949 (do roku 1969 pod původním názvem Státní nakladatelství dětské knihy). Soustředíme se na tvorbu kvalitních audioknih nejen pro děti. Do našeho portfolia patří, mimo jiné, tito autoři: J. K. Rowlingová, Astrid Lindgrenová, Bernard Minier, Martina Drijverová, Iva Procházková, Ladislav Zibura a další.

www.albatros.cz