Členové

l-radioservis

Vydavatelství Českého rozhlasu Radioservis, a. s. je největším producentem audiozáznamů v České republice. V jeho nabídce najdete několik stovek titulů mluveného slova různých žánrů od četby až po dramatizace a rozhlasové hry. Vydavatelství spolupracuje s nejzkušenějšími odborníky a nejlepšími interprety v oblasti mluveného slova. Nejúspěšnějším titulem vydavatelství je historický cyklus Toulky českou minulostí. Velké oblibě u posluchačů se těší i dramatizace s výtečným hereckým obsazením jako Jméno růže, Sága rodu Forsytů nebo detektivní příběhy s komisařem Maigretem. Bestsellery v četbě jsou humoristické vyprávění Betty MacDonaldové Co život dal a vzal, Haškovy Osudy dobrého vojáka Švejka nebo autobiografický příběh Motýlek. Všechny tituly získáte v e-shopu www.radioteka.cz.

www.radioteka.cz
l-tympanum

Vydavatelství Tympanum s.r.o. vydává audioknihy všech knižních i audioknižních žánrů, od nezkráceného čtení, přes dramatizace až po rozhlasové hry; vydáváme světovou i českou beletrii, audioknihy pro děti, fantasy, detektivky aj. Na jejich vytváření spolupracujeme s předními českými herci, režiséry a hudebníky. Mezi nejúspěšnější tituly patří Čtyři dohody (čte J. Dušek), Kouzelný kalendář (hrají M. Eben, J. Somr, L. Šafránková, J. Abrhám aj.), série audioknih Dana Browna (Inferno, Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni, Pavučina lží), Hobit a Pán prstenů J. R. R. Tolkiena, nezkrácená Hra o trůny, detektivky se Sherlockem Holmesem či Herculem Poirotem nebo humoristické romány Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére.

www.tympanum.cz
l-supraphon

Vydavatelství Supraphon a.s. (label zaregistrován v roce 1932) je historicky nejvýznamnější českou firmou specializující se na vydávání nahrávek všech hudebních žánrů a mluveného slova. Disponuje rozsáhlým archivem, jenž byl v roce 1998 vyhlášen kulturní památkou. V současnosti s úspěchem navazuje na nejlepší tradice své vlastní historie. V oblasti mluveného slova dlouhodobě spolupracuje např. s Divadlem Járy Cimrmana; Divadlem Spejbla a Hurvínka. Nová edice audioknih vzniká v interpretaci špičkových hereckých osobností.

www.supraphon.cz
l-kristian

Kristián Entertainment. je nejmenším vydavatelstvím ze všech členů Asociace. Naším krédem je dělat věci pořádně a přinášet co nejvíc radosti.

www.kristent.cz
l-audioteka

AUDIOTÉKA.CZ s.r.o. je webová služba nabízející digitální audioknihy ve formátu MP3 ke stažení do chytrých mobilních telefonů a počítačů. Audiotéka vznikla v říjnu 2011 a od té doby drží prvenství v nejširší nabídce titulů mluveného slova v České republice. V rámci Audiotéky si uživatel na stránkách http://audioteka.cz buduje vlastní sbírku audioknih tzv. Poličku, kde má své audioknihy stále přístupné k opakovanému stažení. Poslech audioknih se spoustou chytrých funkcí zpříjemní mobilní aplikace Audioteka, které lze stáhnout v appstorech zdarma.

www.audioteka.cz
l-popron-music

Vydavatelství Popron Music s.r.o. má ve svém katalogu více než sto nahrávek mluveného slova a audioknih. Systematicky se věnuje audioknihám od roku 2006. Nejúspěšnějšími tituly jsou BIBLE PRO MALÉ I VELKÉ, VEJCE A JÁ, HONZÍKOVA CESTA, PES BASKERVILLSKÝ a další. V exkluzivní distribuci má rovněž alba vydavatelství FONIA s.r.o., např. ČERNÍ BARONI.

www.popronmusic.cz
l-one-hot-book

Vydavatelství OneHotBook – moderní audioknihy.  Audioknihy aktuálních českých a světových autorů s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Mezi “naše” autory patří například Kateřina Tučková, Tereza Boučková, Jaroslav Rudiš, Jiří Šulc, Jiří Hájíček… Stieg Larsson, Jo Nesbø, J. Adler-Olsen, Peter May, Henning Mankell, Lars Kepler, David Mitchell, Haruki Murakami, Gillian Flynn a další.

www.onehotbook.cz
l-audiostory

Vydavatelství AudioStory je zaměřeno na vlastní produkci mluveného slova a audioknih. Vydalo mnoho titulů četby z literárních děl českých i světových autorů.

www.audiostory.cz
l-audioberg

Vydavatelství Audioberg s. r. o. se od roku 2012 zabývá nahráváním audioknih, reportážních a hudebních CD.

Naším cílem je pravidelně přinášet posluchačům kvalitní literární předlohy v podobě mluveného slova za pomoci českých hereckých mistrů tohoto žánru. V našem repertoáru naleznete českou i světovou beletrii všech typů, od detektivky po sci-fi a od komedie po horor. Specifické místo v naší dramaturgii náleží audiotvorbě pro děti.

www.audioberg.cz
l-zeme-pohadek

Země pohádek a. s. je společnost, která se zabývá vydáváním DVD a audioknih. Byla založena v roce 2002 a v současné době jí patří výrobní a distribuční práva k řadě oblíbených českých pohádek. Například Krtkova dobrodružství, Povídání o pejskovi a kočičce, Příběhy cvrčka a štěňátka, O kocouru Mikešovi aj. Postupně vydáváme nezkráceně namluvené bestselery Josefa Formánka a Františka Ringo Čecha. A ve spolupráci s Českým rozhlasem audioknihy s nejkrásnějšími pohádkami, Zlatovláska, Tři zlaté vlasy děda Vševěda, Princezna se zlatou hvězdou na čele a další.

www.zemepohadek.cz
l-mlada-fronta

Vydavatelství Mladá fronta je jedním z největších vydavatelství v České republice. Své dobré jméno staví na mnohaleté zkušenosti, profesionalitě a dynamickém růstu. Tomu odpovídá i široké a pestré portfolio titulů divize Časopisy. Vydavatelství Mladá fronta vydává od roku 2007 ekonomický deník E15, od roku 2012 ekonomický týdeník Euro a od roku 2013 zpravodajský týdeník v anglickém jazyce E15 weekly. Divize Online provozuje například ženské weby (Dáma.cz, Recepty.cz, Maminka.cz, Fitweb.cz), mužské weby (Živě.cz, MobilMania.cz, AutoRevue.cz, Formenonline.cz), zpravodajský web E15.cz a cestovatelský portál Orbion.cz. V roce 2010 byla založena nová divize Medical Services, která nabízí kvalitní komplexní servis ve zdravotnictví, a to za oboustranné spolupráce s tradičními a významnými zdravotnickými tituly z portfolia vydavatelství Mladá fronta. Od roku 2011 vydavatelství Mladá fronta jako první nabízí elektronické tituly a mobilní tituly pro iPad a Kindle. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových titulů. Divize Klientské tituly nabízí komplexní výrobu klientských časopisů.

www.mf.cz